Skip to the main content

Over Ruit

Handige links

Algemeen

clubavondBridgeclub RUIT is op 1 januari 1995 opgericht door een groep jonge, enthousiaste Amsterdammers die graag beter wilden leren bridgen. RUIT besloot om haar activiteiten rookvrij te houden (toen nog niet vanzelfsprekend). In september 1995 sloot RUIT zich aan bij de Nederlandse Bridgebond (NBB). Afgelopen seizoen speelden vijf viertallen mee in de competitie van District Amsterdam. Landelijk won RUIT vele jaren de niet-rokers beker voor clubs en viermaal de Elffersbeker voor spelers met minder dan 2000 NBB-ratingpunten. Bridge als denksport is voor ons een uitgangspunt. De vereniging heeft nu ruim 170 leden, waaronder meerdere bridgeleraren en gediplomeerde wedstrijdleiders. Onze clubavond is op de donderdagavond en wij gaan het hele jaar door, behalve tussen kerst en nieuwjaar. Bij twijfel, zie hierboven de link naar de agenda.

Natuurlijk verzorgt RUIT voor de leden die dat willen ook de deelname aan de competities districtsviertallen, districtsparen en damesparen en aan de diverse NBB bekertoernooien voor acht- en twaalftallen.

Voel je je hierdoor aangetrokken, kom dan eens op donderdagavond mee spelen. Als dit wederzijds bevalt, dan kun je ook lid worden. De contributie voor volwassenen bedraagt € 66 voor een seizoen (september t/m augustus), die voor jeugdleden (t/m 25 jaar) hun leeftijd in euro’s. Daarvoor kun je dan gratis deelnemen aan alle competitie-activiteiten en je krijgt ook het tijdschrift “Bridge” van de NBB. Voor inlichtingen, mail je het handigst hierheen.

Onze clubavond

Wij spelen op donderdagavonden in Het Witte Huis, IJsbaanpad 45, in Amsterdam. In de zaal wordt niet gerookt. Voor RUIT-leden is de avond gratis, niet-leden zijn ook van harte welkom, maar betalen €3,00 per avond. Het is handig als je met een partner komt, maar dat hoeft niet. Wij sluiten om kwart voor acht de inschrijving, dus als je mee wil spelen, moet je je voor die tijd via de inschrijfmodule, deze link of in de zaal hebben aangemeld. Het is onlangs al eens voorgekomen dat de opkomst groter was dan de zaal aan kan (circa 80 paren, maar 50 onder de huidige coronaregels) en dan geldt wie het eerst komt, die het eerst maalt. We spelen meestal 24 spellen in één groep, die wel zodanig wordt ingedeeld dat je de meeste ronden speelt tegen paren van vergelijkbare speelsterkte. Rond 23.30 uur is dan de prijsuitreiking. Wil je het zo laat niet maken, dan kan dat ook. Als je bij de inschrijving aangeeft een ronde minder te willen spelen, speel je 20 spellen en ben je zo rond 22u45 klaar.

De resultaten worden verwerkt in onze club-rating, vergelijkbaar met de Elo-rating bij schaken. Als je goed scoort, gaat je rating omhoog en na een mindere avond zakt je rating weer wat. Behalve dat deze rating een goed en actueel beeld geeft van de krachtsverhoudingen binnen de club, gebruiken we die ook voor onze indeling op sterkte en om de betere spelers een handicap te geven, zoals bij go of golf. Een betere speler moet zo bij Ruit een hoger percentage scoren dan een beginner om een prijsje te winnen. De winnaars van de avond (na handicap) krijgen een prijs, meestal in de vorm van de felbegeerde Ruitbonnen. We reiken na afloop spelverdelingen uit, zodat we de spellen na afloop makkelijker met elkaar kunt analyseren. Alle uitslagen verschijnen op deze clubsite onder “Uitslagen & klassementen” en op onze site vind je ook alle ratings en in het voorjaar de stand in onze jaarlijkse clubcompetitie.

Op de wekelijkse clubavonden organiseert RUIT ook allerlei speciale drives, zoals voorronden van de Ruitenboer en de ORPK, kerst-, verjaars-, paas- en slotdrives, uitlegavonden (waarop we minder spellen spelen, maar die met een expert nabespreken) en themadrives (waar bepaalde soorten handen geoefend kunnen worden).

Locatie

Het gebouw is gelegen in Amsterdam Zuid, direct achter het Olympisch stadion, nabij de ringweg rond om Amsterdam. Het adres is IJsbaanpad 45, 1076 CV Amsterdam. Klik hier voor Google maps.

 

Andere artikelen
Elsbeth en Louis clubparenkampioen 🏆

Elsbeth en Louis clubparenkampioen 🏆

De laatste zitting van de clubparencompetitie hebben Elsbeth en Louis hun leidende positie met...

18/06/2024 -
Ruit succesvol bij walking bridgedrive Abcoude

Ruit succesvol bij walking bridgedrive Abcoude

Huub en Nicolette hebben zaterdag met een score van maar liefst 71,6% de Rotary Walking Bridgedrive...

23/04/2024 -
Gerard Wagemakers overleden

Gerard Wagemakers overleden

Op een eerdere clubavond stonden we al stil bij het droevige bericht dat de medici Gerard nog maar...

18/04/2024 -